Lennureisijate arv jõudis kriisieelsele tasemele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad lendavad jälle samapalju, kui enne kriisi.
Reisijad lendavad jälle samapalju, kui enne kriisi. Foto: Bloomberg

Rahvusvahelised lennureisijate veod kasvasid juunis aastatagusega võrreldes 11,9 protsenti ning ületasid kriisieelse kõrgpunkti ehk 2008. aasta esimese kvartali tulemust 1-2 protsendiga, vahendab IATA.

«Lennutööstus taastub oodatust kiiremini, kuid tuleb tõdeda, et regionaalsed erinevused on väga suured,» tõdes rahvusvahelise lennundusagentuuri IATA peadirektor Giovanni Bisignani. Euroopa taastub tema sõnutsi poole aeglasemalt kui Aasia. Nii kasvas reisinõudlus Euroopas 7,8 protsenti, samas kui Aasias oli kasv 15,5 protsenti.

Kui Euroopa välja jätta, kasvas reisijate arv kõigis piirkondades enam kui 10 protsenti.

Euroopa kesiseid kasvunumbreid võib põhjendada kevadise Islandi vulkaanipurskega, mis IATA hinnangul põhjustas sektorile 1,3 miljardi euro suuruse kahju.

Bisignani sõnul on praegu lennunduses küsimus, kui kaua suudetakse kahekohalisi kasvunumbreid näidata. Ta märkis, et äriusalduse näitajad on kõrged ning pole ühtegi märki, mis näitaks, et taastumine peaks lähiajal peatuma. Samas tugineb kasv paljuski riikide majanduste turgutuspakettidel. Viimased aga vähenevad, mistõttu ka lennundussektoris oodatakse mõningast kasvu aeglustumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles