Rockefelleri perekond hakkas fossiilsete kütuste vastaseks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John D. Rockefeller.
John D. Rockefeller. Foto: Askja blog

Legendaarse naftamagnaadi John Rockefelleri pärijad on liitumas nende 800 institutsiooni ja eraisikuga, kes müüvad kõik või osa fossiilsete kütustega tegevate ettevõtete aktsiatest, kirjutab Financial Times.

Magnaadi pere varasid haldav fond, Rockefeller Brothers Fund teatas, et müüb kõik kivisöe ja Kanada naftaliivadega seotud investeeringud ning vaatab aasta või kahe jooksul üle ka ülejäänud fossiilsete kütustega seotud investeeringud.

Fondi president Stephen Heintz ütles, et John Rockefeller, kes asutas oma naftaimpeeriumi Standard Oil 1870. aastal, oleks selle heaks kiitnud ning liikunud ise taastuvenergia suunes.

«Ta oli innovatiivne, ettevaatav ärimees,» ütles Heintz. «Ta oleks mõistnud, et puhas energia on äri tulevik,» lisas ta.

Rockefelleri perekonnale kuulub mõni protsent maailma suurima börsil noteeritud naftakompanii ExxonMobili, mis on Standard Oili järglane, aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles