Valitsusliit toob parlamenti gaasivõrgu taasriigistamise eelnõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal. Foto: Peeter Langovits

IRL ja Reformierakond leppisid kokku, et asutakse välja töötama seadusesätteid, et lahutada põhivõrgud gaasimüüjast, eelnõu jõuab parlamendi ette septembris, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

«Eesti jaoks on see majanduslikult oluline saada tulevikus gaasi ka mujalt kui vaid ühelt tarnijalt - Gazpromilt. Kui omanikud on erinevad, siis saab tekkida ka konkurents ning võimalus gaasi hinna alanemiseks tarbijatele. Maailmas on LNG ehk veeldatud maagaas odavnenud, mistõttu oleks see Eesti inimestele ja ettevõtjatele rahaliselt ka kasulik,» märkis Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

«Põhjendatud on iga läbimõeldud ja mõjus samm monopolide ohjeldamiseks, sest monopoolsel turul on tarbijad kaitsetus seisus. Majandusministeerium ja konkurentsiamet on juba asunud välja töötama vastavat seadusparandust gaasimüüja ja võrguomaniku eraldamiseks, mille tahame anda menetlusse nii kiiresti kui võimalik,» sõnas IRL peasekretär Ken-Marti Vaher.

Ka Leedu on vastava otsuse valitsuse tasemel langetanud ning otsustanud täita Euroopa Liidu kolmanda energiadirektiivi, mis nõuab gaasi importija, varustaja ja ülekandevõrgu eraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles