MKM: piimatööstuses on oodata jätkuvat hinnalangust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatooted.
Piimatooted. Foto: SCANPIX

Piimatööstuses kasvasid aastases võrdluses kasvasid hinnad 5,4 protsenti, kuid võrreldes juuliga langesid 0,3 protsenti. Järgmistel kuudel on piimatööstuses oodata jätkuvat hinnalangust, kirjutab MKM tootjahinnaindeksi kommentaaris.

Ministeeriumi sõnul oli hinnalangust tunda ka teraviljasektoris - põhjuseks teravilja hinnalangus maailmaturul viimase nelja aasta madalaimale tasemele.

Ekspordi- ja impordihinnaindeksid olid augustis samuti langustrendil. Võrreldes eelmise aastaga langesid ekspordihinnad 2,6 protsenti ja võrreldes eelmise kuuga 0,5 protsenti. Ekspordihindade kahanemist nii aastate ja kuude võrdluses on kõige rohkem mõjutanud taime- ja loomatooted (aastaga -9,3  ja kuuga -4,5 protsenti), koksi ja puhastatud naftatooted (aastaga -7,3 ja kuuga -3,5 protsenti) ning elektrienergia (aastaga -7,0 ja kuuga -8,3 protsenti). Suurima kasvuga olid augustis metalltoodete hinnad (+7,4 protsenti). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles