Maksuamet tuvastas kahe kuuga 1179 registreerimata töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide suhtes äraootaval seisukohal.
Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide suhtes äraootaval seisukohal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) on kahe kuu jooksul tuvastanud 1179 töötamise registrisse kandmata töötajat, reeglina ehitus- ja toitlustussektorist.

«Perioodil 14. juuli kuni 14. september tegid MTA ametnikud vaatlustel päringuid 9009 isiku kohta, kellest 1179 isikut ehk 13 protsenti olid registreerimata 760 tööandja poolt,» ütles MTA avalike suhete juht BNSile.

Kõige rohkem registreerimata isikuid tuvastati ehituse, toidu ja joogi serveerimise ning jaekaubanduse tegevusalaga ettevõtetes, vastavalt 229, 201 ja 166 töötajat.

MTA kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendiku sõnul hoiab maksuhaldur sarnastel objektidel kõrgendatud tähelepanu ning teostab ka korduvvaatlusi. «Registreerimata jätmise puhul alustame väärteomenetlusi,» ütles ta.

Näiteks viis MTA teisipäeval Tallinnas Pärnu maantee ääres piimatööstuse endisel territooriumil ehitatavate büroo ja elamu-büroohoonete ehitusplatsil läbi etteteatamata vaatluse, mille eesmärgiks oli tuvastada, kas objektil töötavad isikud on nõuetekohaselt kantud töötamise registrisse. Vaatluste käigus tuvastasid MTA ametnikud kokku 110 töötajat ning fikseerisid 11 isikut viiest erinevast äriühingust, kes olid töötamise registris registreerimata. Töötajate selgituste järgi olid esimest päeva objektil kokku kuus isikut.

MTA alustas kohapeal väärteomenetlust kahe ettevõtte suhtes. Ühe ettevõte juhatuse liige, kellel oli kolm töötajat registreerimata, sai kohapeal kiirmenetluse otsusega karistada rahalise trahviga summas 160 eurot, maksimumtrahv on 400 eurot. Kõik kolm töötajat kanti samal päeval töötamise registrisse.

Teise ettevõte juhatuse liige sai kutse ilmuda MTAsse ütluste andmiseks ja otsuse kättesaamiseks. Sel ettevõttel oli samuti kolm registreerimata töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles