Ligi pooled Eesti elanikest ei tea eurost piisavalt

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündi kujutis.
Euromündi kujutis. Foto: Reuters/ScanPix

Umbes pooled eestimaalastest arvavad, et ei ole eurost hästi informeeritud, ennekõike peavad enda teadmisi halvaks naised, eakad ja maaelanikud.


Mais läbi viidud ja täna avaldatud Eurobaromeetri uuringust ilmnes, et eurost ei pea end hästi informeerituks 49 protsenti Eesti elanikest. 50 protsenti peab end hästi informeerituks.

Uuring viidi läbi ka teistes 2004. aastal või hiljem Euroopa Liiduga ühinenud riikides, kus euro veel kasutusel pole. Keskmiselt on nende riikide elanikud eurost vähem informeeritud kui eestimaalased.

Eesti elanikud usuvad, et saavad kõige usaldusväärsemat infot euro kasutuselevõtu kohta keskpangalt. Eesti Pangalt saadud infot usaldab neist 82 protsenti. Infot eurole üleminekust eelistavad eestimaalased saada pankadelt, samas teiste uuringus osalevate riikide elanikud televisioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles