Eestimaalased on krooni kadumise üle õnnetud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonid.
Kroonid. Foto: Toomas Huik

56 protsenti Eesti elanikest on õnnetud ja 37 protsenti õnnelikud, et euro rahvusvaluuta asendab.


Krooni kadumise üle õnnetute eestimaalaste osatähtsus on viimase kahe aastaga kasvanud - tunamullu oli neid 47 protsenti.

44 protsenti Eesti elanikest arvab, et eurole üleminek mõjub neile isiklikult positiivselt. 46 protsenti peab mõju negatiivseks. Euro kasutuselevõtu mõju Eesti riigile peab positiivseks 46 ja negatiivseks 42 protsenti. 34 protsenti soovib, et üleminek eurole toimuks nii hilja kui võimalik, selgus täna avaldatud Eurobaromeetri uuringust, mille tarvis küsitleti inimesi mais.

Naised on Eestis euro suhtes natuke negatiivsemalt meelestatud kui mehed.

Sama uuring viidi läbi ka teistes 2004. aastal või hiljem Euroopa Liiduga ühinenud riikides, kus euro veel kasutusel pole. Keskmiselt on nende riikide elanikud euro kasutuselevõtu suhtes positiivsemalt meelestatud kui eestimaalased. Samas vaid ühes riigis, Ungaris, on suhtumine eurole üleminekusse viimase aasta jooksul positiivsemaks muutunud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles