Kuidas ära tunda halba ülemust enne tööle asumist?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatanlik ülemus
Saatanlik ülemus Foto: SCANPIX

Juba enne tööle asumist on võimalik tähele panna ohumärke, mis aitavad kehva ülemust ära tunda, vahendab Forbes.

1. Nad jäävad tööintervjuule hiljaks. Kui tööintervjuu jääb pool tundi hiljaks, intervjueerija on sind unustanud ning ilmselgelt ei salli oma tööd, on parem kohe mõne teise ettevõtte poole vaadata.

2. Nende kontor või töölaud on erakordselt segamini. Kui tulevase ülemuse kontor näeb välja nagu oleks seal tuulispask üle käinud, tal ei ole koopiat ei sinu CVst ega töökuulutusest ja paberihunnikud katavad kõik vabad pinnad, siis on üsna tõenäoline, et ka tema juhtimisstiil on korratu.

3. Nad küsivad tööintervjuul lubamatuid küsimusi. Ka Eestis ei tohi tööintervjuul küsida perekonna seisu või laste arvu, usu või tervisliku seisundi kohta. Kui intervjueerija neid küsimusi küsib, siis ta kas ei ole reeglitest teadlik või ei lähe need talle kuigivõrd korda.

4. Nad ei keskendu tööintervjuule. Töövestlusel peaks tulevane juht keskenduma võimalikult hea töötaja leidmisele. See tähendab, et nad peaksid olema vestlusele pühendunud. Ohumärkideks on, kui nad selle asemel e-kirju loevad, telefoniga räägivad ja teiste töötajatega juttu puhuvad.

5. Nad ei küsi keerulisi küsimusi. Parima kandidaadi leidmine nõuab põhjalikku tööd. Kui sinult aga ei küsita ühtegi keerulist küsimust töökogemuse, oskuste ja teadmiste kohta, on see ohumärk.

6. Nad räägivad sinu tööintervjuul pidevat endast. Ei ole midagi hullemat, kui töötada nartsissistliku ülemuse heaks. Need on ülemused, kellel on kalduvus enda omaks tunnistada sinu head ideed ja võta endale au sinu töö eest. Sellisel juhul ei aita muud, kui kiiresti teises suunas joosta.

7. Neil on ilmselgelt probleeme vihahoogudega. Kui juba töövestluse ajal jääb silma, et tulevane ülemus oma assisendi või teiste töötajate peale karjub, uksi prõmmutab, asju loobib, hetkega marru läheb, siis on parem sellest töökohast eemale hoida.

8. Nad ei oska täpselt välja tuua, milliseid oskusi sinu tulevane töö vajab. Juht, kes sind tööle võtab, peaks teadma, milliseid teadmisi, oskusi, suhtumist kõne all olevas töös vaja on. Kui nad seda ei tea, on nad ilmselgelt valel kohal.

9. Neil ei ole tulevikunägemust oma osakonna jaoks. Kui juht ei tea, kuhu ta soovib oma tööga jõuda, millised on eesmärgid, visioon, siis ei peaks nad sellel kohal olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles