Elroni kodulehte tabas küberrünnak

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni reisirong.
Elroni reisirong. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eestis reisirongiliiklust korraldava Elroni kodulehe www.elron.ee üldosa tabas küberrünnak, mille tagajärjel võis mõne kodulehte külastanud kliendi arvuti pahavarast nakatuda.

«Seni teadaoleva info põhjal saan öelda, et teadmata isikud sisenesid meie kodulehe üldosale ning püüdsid selle kaudu oma pahavara levitama hakata,» ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. «Elroni piletimüügisüsteemile ja klientide andmetele pahalased ligi ei pääsenud.»

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) kinnitusel toimus Elroni veebilehe üldosa vahendusel pahavara levitamine. «Pühapäeva pealelõunast esmaspäeva õhtuni jagati Elroni peamiselt veebilehelt www.elron.ee Astrum exploitkitiga «kingitusi» (pahavara). Kes kasutas pahavara jaoks sobilikku tarkvarakomplekti lehe külastamisel, osutus kvalifitseeruvaks ja sai sealt suunamise IP-le 46.105.233.200 porti 6219. Järgnes suure tõenäosusega nakatumine,» teatas RIA.

RIA avaldas oma kodulehel ka näpunäiteid, mida nimetatud ajavahemikul Elroni veebilehte külastanud kliendid ette peaksid võtma: http://blog.ria.ee/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles