10 sammu, kuidas noori osavamalt tööle meelitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored tahavad kuuluda meeskonda
Noored tahavad kuuluda meeskonda Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna aktiivselt toimetava elanikkonna noorem osa, kes on sündinud pärast Eesti taasiseseisvumist, ootab tööandajlt enamat kui palka. 

Pärnu Konverentside ajaveeb vahendab, kuidas siis millenniumi talenti täielikult rakendada? Mida ta meilt ootab?

1. Näe mind. Näe seda, kes ma olen, ja seda, mida ma välja pakun. Aita mul end avada ning avastada. Aita mul areneda ja kasvada.

2. Usalda mind. Ava end mulle. Räägi mulle tõtt ja usu, et tulen sellega toime. Selgita mulle põhireegleid ja seejärel anna mulle vabadust oma töö tegemiseks. Olen valmis võtma rohkem vastutust.

3. Toeta mind. Aita mul oma karjääri kujundada. Luba mul tööelu ja teised elueesmärgid tasakaalus hoida.

4. Ühenda mind. Aita mul näha sidet oma töö ning millegi suurema, tähenduslikuma vahel. Tahan oma tööelu pühendada millelegi suuremale, kui pelgalt raha teenimine.

5. Kaasa mind. Võta mind tulemusliku meeskonna liikmeks.

6. Esita mulle väljakutse. Anna mulle võimalus pidevalt areneda, edasi püüelda, kasvada. Selleks ootan sult sisukat tagasisidet, mis aitaks mind edasi.

7. Julgusta mind. Võimalda mul õppida oma vigadest ja ole mulle kõlalauaks rasketel aegadel. Nii aitad mul koguda enesekindlust.

8. Kuula mind. Luba mul kaasa rääkida oma põhirollist väljapoole jäävatel teemadel. Kuula mu ideid ja aita neid paremaks timmida.

9. Naera koos minuga. Naerame ja lõbutseme koos. Ära karda rumalana näida.

10. Tunnusta mind. Ütle mulle, kui midagi hästi teen. Tähistame seda koos meeskonnaga. Aita meil leida see, mis meile töös sisemist rahulolu pakub. Võidetud karikas ei ole tegelikult ju selle juures kõige olulisem. «Tänan sind» kõlaks meeldivalt. See ei võta sul ju tükki küljest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles