Konkurentsiamet uurib Estlinkide katkestusi

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlink 2 merekaabli paigaldamine Aseri lähedal.
Estlink 2 merekaabli paigaldamine Aseri lähedal. Foto: Mihkel Maripuu

Konkurentsiamet algatas Elering ASi suhtes järelevalvemenetluse seoses Eesti ja Soome vahelise elektrienergia ülekandevõimsuse katkemisega.

Mõlemad Eesti ja Soome vahelised elektriühendused EstLink 1 ja EstLink 2 olid 10. septembrist rivist väljas ning sellega seoses ei olnud Eesti ja Soome vahel enam vaba ülekandevõimsust, teatas amet.

«Tarbijatele on mõlema ühenduse samaaegne katkemine kaasa toonud märkimisväärse hinnatõusu. Seega kontrollib amet, kas Elering ASi tegevus vastab antud olukorras seadusele,» ütles ameti peadirektor Märt Ots.

Konkurentsiameti menetluse eesmärk on välja selgitada, millistel põhjustel toimus katkestus korraga mõlemas elektriühenduses ning kas neid katkestusi oleks saanud ära hoida. Lisaks analüüsib amet menetluse raames, kas tänane seadusandlus reguleerib piisavalt alalisvoolu ühenduste toimimist ning teeb vajadusel ettepanekud seadusandluse muutmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles