Soini: euro on poliitiline raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini
Põlissoomlaste juht Timo Soini Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste juhi Timo Soini arvates tuleks euro küsimuses korraldada referendum.

Euroopa ühisraha on tema sõnul poliitiline raha, mille majanduspoliitilised tagajärjed on Euroopa jaoks, välja arvatud Saksamaa, katastroofilised, vahendas mtv.fi.  

«Kogu euroregioon on külmunud, kuna sel pole iseseisvat valuuta- ja intressipoliitikat. See osa Euroopast, mis jääb euroalast väljapoole, liigub aga edasi.»  

Soini tuletas meelde, et Rootsi on korraldanud euroga liitumise teemadel referendumeid ja valinud õigesti. «Tänastel Rootsi valimistel pole parteid, mis tahaks külmutada riigi majandust poliitilise valuuta pärast.»

Rootsis leiavad täna aset parlamendivalimised, prognooside järgi on oodata võimuvahetust.  

Peaministri Fredrik Reinfeldti (Moderaadid) kinnitusel on koalitsioon valimisteks hästi valmistunud, kuid kas see saab ka mandaadi jätkata, selgub hilisõhtul.

Arvamusuuringute järgi triivib võidu suunas punaroheline opositsioon. Peaministri kohta ennustatakse sotsiaaldemokraatide juhile Stefen Löfvenile, vahendas yle.fi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles