Vitsur: Vene gaasiga võib riskida

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits.

Arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri hinnangul pole mõtet Šveitsi firma A.G.Groupi plaani ehitada Baltikumi Gazpromi gaasil töötav elektrijaam tõrjuda.

Vitsur möönis, et rahvas on Gazpromi suhtes tundlik, ent rõhutas, et firma on aastate jooksul end koostööpartnerina õigustanud. «20 aasta jooksul pole Gazprom meile liiga teinud,» kinnitas Vitsur.

«Venemaalt tuleva kütuse suhtes ma allergiline ei oleks,» ütles Vitsur. «Venemaa on kindlam partner kui ebastabiilne araabiamaailm. Meil muud gaasi võtta ei ole.»

«Lõppude lõpuks energia hinda ta meil mõjutama ei hakka,» konstateeris Vitsur fakti, et ajaks, mil võimalik jaam peaks Eestis valmis saama,  on energiaturg juba täielikult avanenud.

«Eesti Energia ei kommenteeri teiste äriühingute plaane,» lisas omalt poolt Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles