Mercuri Urval: vene ja soome keel tulevad tööle võtmisel kasuks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome keel tuleb Eestis kasuks. Pildil soomlased poes.
Soome keel tuleb Eestis kasuks. Pildil soomlased poes. Foto: Egert Kamenik


Peamiselt tipp- ja kesktaseme juhtide ning spetsialistide valiku ja hindamisega tegeleva Mercuri Urvali konsultant Tarmo Müürsepp ütles, et müügivaldkonnas tegutsevatelt töötajatelt eeldab tööandja sageli kolme-nelja keele oskust vähemalt suhtlustasandil.
 


Juhtide ja spetsialistide tasemel on lisaks eesti keele valdamisele ka inglise keele oskus, eriti rahvusvaheliste klientide puhul, pea absoluutne nõue.

«Võrdse kogemuse ja motivatsiooni puhul kaldub tööandja tavaliselt eelistama töötajaid, kes rohkem keeli oskavad. Vene ja soome keel on eelistatuselt kolmandal ja neljandal kohal,» rääkis Müürsepp.

Ta lisas, et vanuserühmas 20-28 on eesti ja vene keelt võrdselt hästi oskavaid inimesi rohkem vene emakeelega noorte hulgas. Selle vanuserühma eesti kodukeelega noortest suur osa räägib küll hästi inglise keelt, kuid ei saa vene keelega hakkama.

Kui ametikoht eeldab tehtud töö dokumenteerimist korrektses vormis ning suhtlemist kohalike võtmeklientidega, eeldab tööandja vene noortelt väga head eesti keele valdamist kõnes ja kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles