LHVst sai bitcoinide vahendaja Euroopa partner

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopasse laienes USA teenusepakkuja Coinbase, mis võimaldab oma klientidel tavalise pangakonto kaudu osta, müüa ja hoida digitaalseid valuutasid, sh bitcoini.

Coinbase valis Euroopas oma panganduspartneriks LHV panga, mis tähendab, et Coinbase’i euromaksed Euroopas liiguvad LHV panga arveldusteenust kasutades. Lühidalt öeldes pakub LHV Coinbase’ile pangateenuseid Euroopas.

LHV panga jaepanganduse juht Andres Kitter rõhutas, et Coinbase on USAs makseasutusena registreeritud ja reguleeritud teenusepakkuja.

«Meie jaoks on äärmiselt oluline, et kogu meie tegevus vastaks seadustele ja regulatsioonidele. Teisalt peame vajalikuks, et kiiresti arenev valdkond ka mõistlikult reguleeritud saaks. Coinbase'iga koostöö eelduseks oli see, et tegemist on väga tugeva ja läbipaistvust pakkuva partneriga, kes aitab maandada mitmeid krüptorahaga seotud riske nagu isikutuvastus või rahapesu tõkestamise vajadus,» kirjeldas Kitter.

Kitter selgitas, et LHV ise bitcoinidega ei kauple, vaid pakub pangateenust ettevõttele, mis tegeleb krüptorahateenusega. Siiski on LHV sel teemal Finantsinspektsiooniga suhelnud ja neid informeerinud. Lisaks on inspektsiooniga kohtunud ka Coinbase’i esindajad.

«Alati leidub neid, kes ühte või teise uuendusse skeptiliselt suhtuvad. Kui krüptoraha valdkonda täpsemalt uurida, saab kiiresti selgeks, et blockchain ehk tehnoloogia, millel Bitcoin ja teised krüptorahad baseeruvad, on murranguliselt uuenduslik ja võimaldab erinevate (finants)teenuste pakkumiseks avaraid võimalusi. Tänaseks on Bitcoini tehnoloogiale juba üles ehitatud mitmeid edasiviivaid teenuseid. LHV on huvitatud just eelkõige Bitcoini tehnoloogiast ja soovime finantsmaailma uuendustega kaasas käia,» rääkis Kitter.

Tänu Coinbase’i laienemisele Euroopasse saavad eurooplased nüüd bitcoine kergemini osta, müüa ja hoida. «Nagu Coinbase ise teatas, laienesid nende teenused esimese lainena 13 Euroopa riiki, kus on bitcoinidega kauplemine reguleeritud ja lubatud. Eesti ja mitmed teised riigid lisanduvad nende riikide hulka loodetavasti lähiajal,» lisas Kitter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles