Tootjad ei välista piimatoodete odavnemist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimariiuli tagumine pool.
Piimariiuli tagumine pool. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Piima kokkuostuhinna alandamine sunnib tootjaid piimatoodangut vähendama ja paneb tarbijad lootma, et piimatooted ka poes odavamaks muutuvad.

«Ega inimesed oma toitumisharjumusi muuda,» tõdes  Põhjarannikule OG Elektra omanik Oleg Gross. Ta pole märganud, et tema poodidest midagi rohkem ostma oleks hakatud. «Võib-olla oodatakse, et tooted odavamaks muutuksid? Arvan, et see odavnemine on lähemate päevade küsimus. Midagi peab kohe-kohe juhtuma, ega vett tammi taga kaua kinni ei hoia. Pean silmas just piimatooteid, sest need toovad ostjad poodi.»

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu ütles, et Eesti tootjad viisid Venemaale peamiselt pikema säilivusega piimatooteid, piima Venemaale ei eksporditud.

«Tootjad suutsid kiiresti reageerida ja uute oludega kohaneda, mistõttu n-ö odavate pakkumiste laviini Eesti turul ei tekkinud. Piimatoodete hinnad praeguse seisuga alanenud pole, samuti ei ole tulnud turule uusi pakkujaid,» rääkis Vilu.

Maag Piimatööstuse müügiportfellis on eksport Venemaale marginaalse tähtsusega.

«Loomulikult on meil sellest kahju, kuid elame selle üle,» ütles ettevõtte tegevjuht Valdis Noppel. «Pigem võib meid mõjutada kogu Euroopas Venemaa sanktsioonide tõttu tekkiv hinnasurve piimale ja piimatoodetele.»

Noppeli sõnul võib kõige suuremat mõju avaldada meedia ja kaubanduse surve piimatoodete jaehinna alandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles