Kapellskäri sadam laieneb

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapellskäri sadam.
Kapellskäri sadam. Foto: Stockholms Hamnar

Kapellskäri sadamas, kuhu sõidab ka Eestist Paldiskist parvlaev, algavad ulatuslikud laiendustööd. Kokku investeerib sadama omanik, Rootsi pealinnale kuuluv valdusfirma Stockholms Hamnar Kapellskäri sadama laiendamisse 745 miljonit Rootsi krooni ehk 81 miljonit eurot.

Laiendustööd algavad tänavu septembris ja kestavad 2,5 aastat. Tööde tulemusena lisandub sadama lõunaossa kaks kaid, samuti rekonstrueeritakse olemasolevad parvlaevakaid sadama kesk- ja põhjaosas. Stockholms Hamnari teatel vajavad praegused, 1960ndatel ja 1980ndatel ehitatud kaid uuendamist, aga uusi kaid on vaja seepärast, et sadamat külastavad parvlaevad aina suurenevad, nii pikkuselt kui ka süviselt.

Rootsi ehitusfirma Peab teatas täna Stockholmi börsile, et sõlmis Kapellskäri sadama uute kaide ehitamiseks Stockholms Hamnariga 200 miljoni Rootsi krooni suuruse lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles