5 sammu, kuidas vähendada oma töökoormust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööaeg tuleb ohjes hoida
Tööaeg tuleb ohjes hoida Foto: SCANPIX

Ületunnid on täna osa meie tööelust, kuid asjatu ületöötamine võib kergelt viia läbipõlemiseni ja rikkuda karjääritee. CV keskus toob välja viis sammu, kuidas oma töötaega ohjes hoida. 

1. Prioriteedid paika
.

Kui ületöötamise peamiseks põhjuseks on Sinu kõrged ambitsioonid, siis pea väheke hoogu. Uuringud näitavad, et ületöötamise tulemusel Sinu efektiivsus tööl hoopiski väheneb. Seega pead Sa langetama valiku, kas täidad kõik ülemuse soovid ning haldad kõiki projekte keskpäraselt või sead prioriteedid paika, vähendad seeläbi oma koormust ning tõstad töö efektiivsust.

2. Haara ohjad ning lõpeta kurtmine. 

Tundub halb nõuanne, sest kardad, et oma vaadete eest seismine võib rikkuda suhted ning viia selleni, et pead peagi uue töökoha otsima? Kui oled osav ning vajalik töötaja, siis on Sinu positsioon tugevam kui arvatagi oskad.

Tööandjad seisavad täna tööturul silmitsi tööjõupuudusega ning oma ala spetsialistid on kõrgelt hinnas.

3. Lõunalauas ei ole kohta nutitelefonile.

Ära võta tööd kõikjale kaasa ning luba endale tööpäevas mitmeid väiksemaid puhkepause.

4. Ära võta tööd endaga kaasa.

Kodu ei ole koht, kus arutada töömõtteid. Sa suurendad märkimisväärselt oma efektiivust, kui lubad tööalastel teemadel kontorisse jääda.

5. Puhka.

Ka kõige säravamad töötajad vajavad aega, et pea tööst tühjaks teha ning aur välja lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles