Ansip: digituru asepresidendikoht on tunnustus Eesti riigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: SCANPIX

"Minu meelest on see [amet] väga suur tunnustus ning eelkõige on see tunnustus Eesti riigile," ütles BNS-ile Ansip, kellest saab uue Euroopa Komisjoni asepresident ühtse digitaalturu valdkonnas.

"Ei juhtu tihti, et ühe riigi esindajale tehakse mitme valimisperioodi vältel ettepanek asuda tegutsema olulise majanduskasvu valdkonnas asepresidendina," lausus Ansip.

Ansip märkis, et tegemist on väga vastusrikka valdkonnaga. "Muidugi olen ma [ametikohaga] rahul," sõnas ta. "Usun, et ilmselt on ka Eestis väga paljud selle valdkonna inimesed väga rahul ning näevad tekkimas suuri võimalusi."

Ta sõnas, et ilmselt oli Eesti kuvand eduka digiriigina üheks põhjuseks, miks Euroopa Komisjoni tulevane president Jean-Claude Juncker nimetas tema digituru eest vastutavaks asepresidendiks.

Ansip sõnas, et praegune digitaalarengu volinik Neelie Kroes on teinud väga palju Euroopas digivaldkonna arendamiseks. "Minu jaoks on väga suur au arendada edasi tema [Kroesi] poolt algatatut," ütles Ansip.

Ansip avaldas heameelt, et tema kolleegideks on Läti endine peaminister  Valdis Dombrovskis ning Soome endine valitsusjuht Jyrki Katainen.

Ansip ütles, et tema lähiaja suurim ülesanne on lähema kuue kuu jooksul panna kokku ühtse digitaalturuni jõudmise kava pakett. "See on väga suur väljakutse," sõnas ta.

Ta sõnas, et näiteks e-valitsuse valdkonnas on "Eestil Euroopale väga palju anda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles