Eesti Leivatööstus tahab järgmisel aastal kaks korda käivet kasvatada

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Eesti Leivatööstus pidulik avamine. Pildil leivatööstuse töötajad.
OÜ Eesti Leivatööstus pidulik avamine. Pildil leivatööstuse töötajad. Foto: Margus Ansu

Endises Tartu Pere leivatehases 2014. aasta veebruaris tööd alustanud OÜ Eesti Leivatööstus prognoosib ettevõtte käesoleva aasta käibeks 4,5 miljonit eurot ning plaanib järgmisel aastal käivet kahekordistada.

Eesti Leivatööstus toodab leiva-, saia- ning kondiitritooteid, mis on tänaseks saadaval enamikes kauplustes.

«Oleme aasta algusest tegelenud tehase käivitamise ja sortimentide välja töötamisega,» sõnas Eesti Leivatööstuse finantsjuht Mati Küünal. «Tänaseks on Eesti Leivatööstuse tooted kauplustelettidel olemas ning ootused käibekasvuks 2015. aastal on optimistlikud. Selle aasta käive jääb prognoositavalt 4,5 miljoni piirimaile, kuid 2015. aasta lõpuks on eesmärk jõuda 9 miljoni euroni.»

«Panustame eestimaisusesse, kasutame toormena Eestis kasvatatud rukist, nisu ning Eestis toodetud piimatooteid,» rääkis Mati Küünal. «Piltlikult öeldes tulevad Eesti Leivatööstuse leivad-saiad otse Eesti põllumehe põllult. Kurdetakse, et pakendatud leivatoodete tarbimine kahaneb, kuid pigem otsib tarbija sellist leivatoodet, mis on võimalikult kodumaine ning tervislik. Leib on ja jääb alati eestlase toidulauale.»

Eesti Leivatööstus annab tööd 130 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles