Seeder tutvustas eeltööd ELi põllumajanduspoliitika tuleviku teemal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Marina Pushkar

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder rõhutas täna Jänedal talupäevadel aset leidnud mõttekojas talupidajate esindajatele, et Brüsselis on alanud aktiivne eeltöö Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tuleviku teemadel.

Et Eestile kujuneksid otsused soodsaks, tuleb Eesti esindajatel juba täna selle nimel sihipäraselt tegutseda, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Eesti kindel seisukoht on see, et ühine põllumajanduspoliitika ja eriti otsetoetuste süsteem peab muutuma uute liikmesriikide, sealhulgas Eesti suhtes õiglasemaks,» rõhutas minister ja avaldas heameelt, et Eesti seisukohti on asunud jõuliselt toetama euroliidu ühise põllumajanduspoliitika võtmetegija Saksamaa.

«Eesmärk on hektari-põhiste otsetoetuste võrdsustamine liikmesriikide vahel,» selgitas minister mõttekojas, mille läbivaks teemaks oli seekord «Ühine põllumajanduspoliitika 2013+»

Teatavasti on ELi ühisel põllumajanduspoliitikal kaks peamist eesmärki: aidata Euroopa põllumajandustootjatel rahvusvahelisel tasandil konkurentsis püsida ning edendada maaelu arengut. Eesti on seisukohal, et ÜPP peab jääma ka edaspidi Euroopa ühiseks poliitikaks.

Täna ja homme Jänedal toimuvad Eesti talupäevad toimuvad tänavu juba 19. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles