Tamkivi kaugtöö idufirma sai investoreilt 2,5 miljoni dollarilise rahasüsti

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirma Teleport üritab kaugtöö tegijail elupaiga valikut lihtsustada.
Idufirma Teleport üritab kaugtöö tegijail elupaiga valikut lihtsustada. Foto: teleport.org

Skype'i Tallinna kontori pikaaegse juhi Sten Tamkivi idufirma Teleport, mis loob rakendust kaugtöötajatele elukoha valiku hõlbustamiseks, sai 2,5 miljoni dollarilise rahasüsti Eesti ja välismaa investoreilt.

Investeerijaid juhib Andreessen Horowitz, Netscape'i asutaja Marc Andreesseni ja tema partneri Ben Horowitzi investeerimisfirma, mille investeerimisportfelli maht on neli miljardit USA dollarit. Teiste investorite seas on ka Eesti äriinglid Jaan Tallinn, Indrek Kasela, Rain Rannu ning tehnoloogiainkubaator Seedcamp.

Teleporti arendab tarkvara, mille eesmärk on abistada kaugtöötegijail ehk nagu ettevõte nimetab, digitaalsetel nomaadidel, leida endile optimaalne elukoht, arvestades kinnisvara hindu, elukallidust, olmemugavusi nagu lasteaia, kooli või spordiklubi lähedus, maksustamist, viisade saamise probleeme jpm.

Esimese rakendusena on Teleport loonud tööriista, mis võimaldab San Francisco lahe ümbruse elanikel valida elamiseks sobivaimat paika. Aplikatsioon küsib, kus inimene parasjagu töötab ja elab ning pakub alternatiivina kohti, kus elukvaliteet olevat sama, kuid elamine vähem kulukas. Samas, nagu märgib tehnoloogiaportaal techcrunch.com, Teleport on jätnud nimme välja demograafilised näitajad nagu rassilise koosseisu, mis võib elukvaliteeti mõnes rajoonis kõvasti mõjutada.

Idufirma kodulehe teatel on asutajad ise samuti kaugtööd teinud ning selle probleemidega hästi kursis. Ka kuus praegu palgal olevat inimest teevad kaugtööd: kaks Palo Altos USAs, kolm Eestis ja üks Saksamaal.

«Töökohad ei võrdu enam asukohtadega. Igal aastal lisandub miljoneid inimesi, kes saavad elada ükskõik kus ja teha kaugtööd. See protsess, mis algas tehnoloogiasektori professionaalide seas, laieneb: juba terve viiendik maailma töötajaist teevad kaugtööd,» kirjutas Tamkivi ettevõtte blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles