Lätlased soovivad normaalseks eluks 1055-eurost kuusissetulekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlanna Rudite Tentere müüb Valka turul uut kartulisorti. Pisut madalamad hinnad on müüja väitel sel aastal meelitanud varasemast rohkem eestlasi üle piiri kartuleid ostma.
Lätlanna Rudite Tentere müüb Valka turul uut kartulisorti. Pisut madalamad hinnad on müüja väitel sel aastal meelitanud varasemast rohkem eestlasi üle piiri kartuleid ostma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrreldes eelmise aasta küsitlusega on lätlasele normaalseks eluks vajalik igakuine sissetulek kasvanud 75 euro võrra ehk 7,6 protsenti.

Lätlased leiavad, et normaalse elu tagaks 1055 euro suurune kuusissetulek, näitas uuringufirma SKDS tänavu juulis korraldatud küsitlus.

Samas on tänavune normaalse elu tagamiseks soovitud kuusissetulek endiselt 91 eurot ehk 7,9 protsenti madalam kui 2008. aastal enne finantskriisi korraldatud küsitluses.

Viimase kümne aasta jooksul on soovitud sissetulek kasvanud 445 euro võrra ehk 72,9 protsenti.

2014. aasta teises kvartalis oli keskmine netokuupalk Lätis 557 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles