Electrolux ostab GE kodumasinate divisjoni

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Electroluxi peakorter Stockholmis.
Electroluxi peakorter Stockholmis. Foto: Jan-Erik Henriksson / Scanpix

Rootsi kodumasinatootja Electrolux informeeris täna Stockholmi börsi, et on sõlminud kokkuleppe General Electricu kodumasinadivisjoni GE Appliances ostmiseks 3,3 miljardi USA dollariga.

Keith McLoughlini, Electroluxi presidendi ja tegevjuhi sõnul on see Electroluxile ajalooline hetk. «GE kõrgekvaliteedilised kodumasinad täiendavad meie endi tugevaid kaubamärke ja võimendavad meie kohalolu Ameerika mandril,» ütles ta.

«Ostutehing, mis on ühtlasi meie seni suurim, tugevdab meie pühendumust kodumasinate sektorile ning varustab Elelctroluxi nii tootmismahtude kui ka võimaluste meie innovatsiooni ja globaalsesse kasvu tehtud investeeringute kiirendamiseks,» ütles McLoughlin.

GE Appliances peakorteriga Louisville's Kentucky osariigis saab 90 protsenti oma müügitulust Põhja-Ameerikast. 35 protsenti divisjoni müügitulust tuleb toiduvalmistamis- ja 25 protsenti külmutusseadmete turult.

GE kodumasinadivisjonil on üheksa tootmisüksust ja 12 000 töötajat. 2013. aastal ulatus divisjoni käive 5,7 mijardi USA dollarini.

Electrolux on ostetavast ettevõttes käibe poolest kolm ja töötajate arvult viis korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles