Allan Kiil valiti Läänemere Sadamate Organisatsiooni aseesimeheks

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Kiil
Allan Kiil Foto: Peeter Langovits / Postimees

Läänemere Sadamate Organisatsooni (BPO) 17. peaassambleel valiti BPO juhatuse aseesimeheks aastaid BPO juhatuse liikmena töötanud AS Tallinna Sadam juhatuse liige Allan Kiil. Uus amet määrati aastateks 2014-2016.

«Mul on hea meel Läänemere sadamaid ühendava organisatsiooni eestvedamises jätkuvalt olulist rolli mängida. BPO on viimastel aastatel oma tegevust aktiviseerinud, ellu on kutsutud mitmed tähtsad töögrupid, mis keskenduvad näiteks LNG ehk tuleviku kütuse kättesaadavuse tagamisele Läänemerel ning teistele erinevatele keskkonnateemadele. Läänemere sadamaid puudutavate tähtsate küsimuste süsteemne käsitlemine jätkub kindlasti ka järgmistel aastatel,» kommenteeris Kiil BPO otsust.

BPO juhatuse esimehena jätkab Gdanski sadama välis- ja avalike suhete juht Julian Skelnik. Ka eelnevalt  BPO juhatuses töötanud Riia sadama kommertsdirektor Jaan Toots valiti tagasi uude BPO juhatusse.

BPO liikmeskond on jätkuvalt kasvamas. Tänasel peaassambleel astus organisatsiooni liikmeks ka kolmas Eesti ettevõte AS Saarte Liinid. Varasemalt on BPOga liitunud lisaks Tallinna Sadamale ka Eesti Sadamate Liit.

BPO (Baltic Ports Organization) moodustati Kopenhaagenis 1991. aastal. Organisatsioon ühendab Läänemere sadamaid, selle eesmärk on tekitada Läänemere regioonist atraktiivne ja efektiivne logistiline keskus ümberkaudsete turgude teenindamiseks. BPO ühendab 46 Läänemere sadamat kaheksast riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles