Soome elektrivõrk alandab detsembris poole võrra võrgutasusid

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgepingeliinid.
Kõrgepingeliinid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Soome elektrivõrgu operaatorfirma Fingrid teatas Helsingi börsile, et otsustas alandada võrgutasusid tänavu detsembris 50 protsendi võrra.

«Fingrid on määranud võrgutasud aastaks eesmärgiga teenida mõistlikku kasumit, mida järelvalve lubab. Tänavu aga on eeldatav tulemus parem kui varem oodatud, turult teenitud kasumi ja oodatust erinevalt realiseerunud kulude tõttu. Seetõttu on Fingrid teinud otsuse langetada võrgutasusid detsembris keskmiselt 50 protsenti,» teatas ettevõte börsile.

Fingrid jõudis samuti otsusele järgmise aasta võrgutasude osas. «Järgmise aasta võrguteenuste hindu vähendatakse keskmiselt kaks protsenti võrreldes tänavuste hindadega,» teatas firma.

Fingrid ootab, et ettevõtte tänavune kasum püsib samal tasemel mis mullu, kuid lisab, et ebakindlad tegurid nagu kaoenergia kulud, reservide kulud, ummikutasud ning piiriülesed tasud energiakaubandusest Venemaaga muudavad praegu raskeks kogu aasta tulemuse ennustamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles