Turusolkimises süüdistatav Dell nõustus maksma 100 miljonit

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leping.
Leping. Foto: Postimees.ee

Arvutitootja Dell Inc nõustus eile maksma turureguleerijatele 100 miljonit dollarit seoses süüdistustega, mille kohaselt firma kasutas varjatud makseid kiibitootja Intel Corporationilt, et saavutada analüütikute prognoositud sissetulekud.

USA Väärtpaberi- ja Börsikomisjoni väitel jättis Dell avalikustamata Intelilt saadud ulatuslikud rahasummad, mis ühtlasi keelasid Dellil kasutada Inteli peamise konkurendi Advanced Micro Devices Inc kiipe, vahendab Reuters. Komisjoni sõnul võimaldas Intelilt saadud raha täita tuluprognoose aastatel 2002-2006.

Komisjoni hinnangul moodustasid Inteli maksed Delli puhastuludest 2007. majandusaasta esimeses kvartalis 76 protsenti.

Dell teatas juba eelmisel kuul, et on oma esimese kvartali tuludest 100 miljonit dollarit komisjoni võimaliku negatiivse otsuse tarbeks eraldanud. Firma tegevjuht Michael Dell nõustus kokkuleppega, sealjuures aga ei võtnud süüdistusi omaks ega lükanud ümber.

Intel lõpetas Delli rahastamise pärast seda, kui viimane teatas plaanist AMD kiipe siiski kasutama hakata. See tõi kaasa Delli majandustulemuste järsu languse, milles firma ise süüdistas alanenud nõudlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles