eKooli töö on peale küberrünnakut Eestis taastatud

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis eKooli veebilehelt.
Ekraanitõmmis eKooli veebilehelt. Foto: eKool

eKooli keskkonnale toimus vahetult enne uue õppeaasta algust taas küberrünnak. Selle tulemusena oli eKooli toimimine häiritud nii Eestist kui väljastpoolt Eestist sisse logides. Tänaseks on Eesti-sisene ligipääs eKooli taastatud.

eKooli teenust pakkuva Koolitööde AS juhi Pille Parikase sõnul on praeguseks hetkeks Eesti-sisene ligipääs eKooli keskkonnale www.ekool.eu suures osas taastatud ning kasutajad saavad oma andmetele ligi. «Samas on ligipääs välismaalt raskendatud,» ütles ta.

eKool tegeleb probleemi lahendamisega ja loodab olukorra taastada võimalikult kiiresti. «Vabandame kõigi lastevanemate, õpetajate ja ka õpilaste ees tekkinud ebamugavuste pärast ja anname endast parima, et olukord täielikult laheneks. Ajutise lahendusena oleme loonud veebiaadressi alt.ekool.eu, kust saavad eKooli siseneda kasutajad, kellel puudub ligipääs lehele ekool.eu,» lisas Parikas.

Parikas kinnitas, et koos eKooli partneri Elioniga jälgitakse edasist olukorda tähelepanelikult, et normaalne töö täielikult taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles