Windows 7 suurendas Microsofti kasumit 48 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 7.
Windows 7. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma suurim tarkvaraarendaja Microsoft teenis juuniga lõppenud kvartalis 4,52 miljardit dollarit kasumit, mida on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 48 protsenti  rohkem.

Tarkvaratootja teatel kannustas suurt kasumikasvu nende viimane suurem toode Windows 7, mille litsentsi on praeguseks müüdud 175 miljonit, kirjutab BBC.

Ettevõtte viimase kvartali käive 16 miljardit dollarit ehk 22 protsenti aastatgusest enam. Reutersi andmetel ootasid analüütikud ettevõttelt 15,27 miljardi dollari suurust kasumit. Microsofti majandusaasta algb 1. juunil ning juuniga lõppenud kvartal oli seega nende majandusaasta neljas kvartal.

Firma viimase kuu kasum oli 18,76 miljardit dollarit.  

Vaatamata headele tulemustele Microsofti aktsia hind börsil oluliselt ei muutunud. Analüütikute sõnutsi on põhjuseks asjaolu, et üleilmsete tehnoloogiakulutuste suurenemise kohta ei ole ühtki jõulist märki.

Microsofti aktsia 25,8 dollariline hind on sisuliselt samal tasemel kui viis aastat tagasi. Tänavu on aktsia oma väärtusest kaotanud 15 protsenti, samas kui Nasdaqi börsiindeks on langenud vaid protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles