Sulling: samu väärtusi hindavad riigid peaksid kokku hoidma ka majandusküsimustes

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Martin Ilustrumm

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ütles Oslos Eesti-Norra ärifoorumi avakõnes, et samu väärtusi hindavad riigid nagu Eesti ja Norra peaksid kokku hoidma ka majandusküsimustes.

Sullingu sõnul on Eesti ja Norra majandussuhted hästi arenenud, kuid ruumi on veelgi tihedamaks koostööks, vahendas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja.

«Eesti huvi on suurendada koostööd Norraga nii kaubanduse kui investeeringute valdkonnas. Eesti ootab siia ettevõtteid, kes tooksid kaasa töökohad, kus luuakse kõrgemat lisandväärtust,» märkis Sulling. Tema sõnul on Eestis tegutsevad Norra investorid leidnud siit usaldusväärsed partnerid ja lojaalsed töötajad ning lisaks kvaliteetsele tööle hinnatakse kõrgelt ka mugavaid suhtluskanaleid riigiga.

Sulling rääkis ka Eesti 10 miljoni e-residendi algatusest, mis pakub muuhulgas välisriikide ettevõtjatele võimalust taotleda ja kasutada Eesti ID-kaarti. «Eestit tuntakse tugeva IT-riigina, meie ülesanne on leida võimalused, kuidas seda kogemust kasutada ekspordi tugevdamiseks. Ma näen Smart City’t kui ühte valdkonda, kus meie ettevõtjad võiksid omavahel koostööd teha,» märkis Sulling.

Minister avaldas ka lootust, et lisaks Norra ettevõttele Orkla, kes on Eestisse toonud oma finantskeskuse, kaaluvad Eestit oma tugiteenuste majutajana teisedki rahvusvahelised ettevõtted.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling kohtus Norras ettevõtjatega, osales Green IT ümarlaual ja kohtumisel Innovation Norway esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles