Euroopa Komisjon lubab Läänemere räimepüügi kvooti suurendada

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaev.
Kalalaev. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Komisjon (EK) tegi ettepaneku suurendada kalapüügikvoote Läänemerel järgmisel aastal 12 protsendi võrra 629 000 tonnini, sest kalavaru on jõudnud taastuda jätkusuutliku tasemeni. Peamiselt soovitab komisjon suurendada räimekvoote, kilu, tursa ja lõhekvoodid peaksid aga vähenema.

EK avaldas täna ettepanekud, mis esitatakse liikmesriikide ministritest koosnevale kalandusnõukogule oktoobri keskel.

EK pakub nõukogule, et räimepüüki Läänemerel võiks suurendada keskeltläbi 12 protsenti. Et Balti riigid kehtsetasid mullu kvoodid mis olid väiksemad kui EK ettepanek, pakub komisjon võimalust suurendada Läänemere räimepüüki: Botnia lahes 35 protsenti ja Kesk-Läänemeres koguni 51 protsenti. Riia lahe kvoot võiks komisjoni arvates kasvada 26 protsenti 38 780 tonnini.

Samas tegi komisjon ettepaneku vähendada tursapüüki 48 protsendi võrra ja kilupüüki 17 protsendi võrra. Samuti tahab komisjon piirata lõhepüüki 8 protsendi võrra Läänemere keskosas ja 23 protsendi võrra Soome lahes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles