Saarlased veavad metsast puravikke kärutäite viisi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Hanso pärast seenelkäiku.
Heidi Hanso pärast seenelkäiku. Foto: Erakogu

Metsast korvi-, ämbri- või lausa kärutäite viisi seeni korjavate saarlaste sõnul nad nii head puravikuaastat ei mäletagi.

«Nii hea seeneaasta oli üsna mitu, võib-olla isegi kümme aastat tagasi,» meenutas hambaarst Sergei Bortnikov, kirjutab Saarte Hääl. «Siis oli väga palju kivipuravikke, aga vahepealsetel aastatel – üks-kaks kõige rohkem.»

«Nii head seeneaastat ma tõesti ei mäleta,» ütles Orissaare vallas elav vabakutseline teletoimetaja Heidi Hanso, kelle tänavusest enam kui rikkalikust seenesaagist annavad tõendust fotod Facebooki lehel. «Oma täiskasvanuea jooksul pole ma sellist seeneuputust küll näinud – korjasin eilse (üleeilse – toim) päevaga viis suurt aiakärutäit.»

«Tänavu on just hea puravikuaasta – metsad on seeni täis alates kivipuravikest ja lõpetades punapuravikega,» ütles Kuressaares õmblejaametit pidav Marina Mahl.«Kui inimene ütleb, et metsas pole seeni, näitab see, et ta ei viitsi kodust välja minna. Näiteks tatikaid on metsas nii palju, et lase liugu ja niida vikatiga!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles