Saksa poliitikud tahavad ülekaalulistelt suuremaid makse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ülekaalulised peaksid rohkem makse maksma?
Kas ülekaalulised peaksid rohkem makse maksma? Foto: SCANPIX

Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liikme Marco Wanderwitzi sõnul elavad ülekaalulised teadlikult ebatervislikult, mistõttu peaksid nad ka rohkem maksma.

Kuna tervishoiusüsteem kulutab ülekaaluliste peale suuri summasid, tulid saksa poliitikud mõttele suurendada ülekaaluliste maksukoormust. Marco Wanderwitzi sõnul kulutavad ülekaalulised suuri summasid toidule, mistõttu võiks nendelt ka püsivaid makse nõuda. «Ma pean otstarbekaks, et teadlikult ebatervislikult elavad inimesed ka rahanduslikus mõttes vastutust kannaksid,» ütles Wanderwitz ajalehele Bild.

Bremeni Jacobsi Ülikooli poolt läbiviidud uurimuse tulemusena toetab enamik sakslastest ebatervisliku eluviisi kõrgemat maksustamist.

Ka terviseökonomist Jürgen Wasem pooldab ülekaalulistelt kõrgemate maksude nõudmist.

«Ebatervislikele toodetele peaks nagu tubakalegi aktsiisid peale panema ning seejärel saadud raha tervishoiusüsteemi suunama. Selle all mõtlen ma nii alkoholi, šokolaadi kui ka näiteks ekstreemspordialasid nagu purilendamine,» ütles Wasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles