Obama Islamiriigist: meil pole veel strateegiat

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Üritades ilmselt võita poliitilist mõtteaega sõjaliste sammude osas Süürias on USA president Barack Obama katnud rikkaliku toidulaua oma kriitikute kasvavale armeele, kes süüdistavad teda otsustusvõimetuses.

Nimelt ütles Obama Valges Majas reporteritele Islamiriigi teemat valgustades, et «meil ei ole veel strateegiat». Ilmselt jäävad need sõnad Obamat veel kauaks kummitama, kirjutab Financial Times.

Improviseeritud korras Valge Maja pressisaali ajakirjanike ette ilmunud Obama eesmärk oli tõenäoliselt jahutada ootusi, et USA käivitab peatselt õhurünnakud Islamiriigi ehk ISISe võitlejate vastu Süürias.

Paljude arvates positsioneeris Obama end ka Pentagoni oponendina – viimane on avalikult väinud, et USA ei saa piirduda ISISe vastaste sammudega Iraagis ning peab tegutsema samuti Süürias.

Kongressi luurekomisjoni esimehe Mike Rogersi sõnutsi on ta presidendi kommentaaridest rabatud. «Korraldada pressikonverents ütlemaks et meil ei ole strateegiat oli tõeliselt šokeeriv, võttes arvesse ohu tõsidust,» ütles Rogers CNNile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles