Politsei: Eestis võib ringluses olla võltsitud eurosid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleval õige ja all võltsitud 200-eurone rahatäht, mis on leitud Soomest.
Üleval õige ja all võltsitud 200-eurone rahatäht, mis on leitud Soomest. Foto: Poliisi.fi

Eestis võib olla ringluses üksikuid võltsitud euro rahatähti, kuid politseile teadaolevalt siin võltseurode valmistamise juhtumeid esinenud pole.


Zeit-Online kirjutas hiljuti, et Saksamaal on võltseurode hulk suurenenud peamiselt seetõttu, et neid tehakse aktiivselt Baltikumis.

«Politseile teadaolevatel andmetel Eestis võltseurode valmistamise juhtumeid esinenud pole, kuid politsei hoiab sellel valdkonnal kindlasti silma peal,» kommenteeris vanemkomissar Reijo Valgjärv kriminaalpolitseist.

Ta lisas, et Eestis võib siiski olla ringluses üksikuid võltsitud euro rahatähti. «Soovitame olla inimestel eriti ettevaatlikud juhtudel, kus näiteks pakutakse soodsama kursiga (kui on fikseeritud vahetuskurss) kroonide eurodeks vahetamise võimalust, sest suure tõenäosusega võib sellisel juhul olla tegemist võltsinguga või muud liiki pettusega.» rõhutas Valgjärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles