Sõõrumaa: pooldan Aasia lapsehoidjaid, kuid mitte orjapalga eest

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Marani ja Urmas Sõõrumaa tütar Kristiin alustas mullu õppimist Inglise kolledžis.
Kätlin Marani ja Urmas Sõõrumaa tütar Kristiin alustas mullu õppimist Inglise kolledžis. Foto: Tiina Kõrtsini

Kinnisvara- ja turvaärimees Urmas Sõõrumaa, kelle lapsi hoiavad venelannadest njanja'd, kommenteeris IT-ärimehe Priit Alamäe ideed, et eestlased võiksid tuua Aasiast 150 euro suuruse kuupalgaga lapsehoidjaid.

Urmas Sõõrumaa:

Ma pean Aasia kultuurist väga lugu ja seetõttu pooldan ideed, et tuua sellest maailmajaost meie lastele hoidjaid. Kuid mulle on täiesti vastuvõtmatu idee sellisest orjanduslike sugemetega ühiskonnast, kus ühed inimesed saavad keskmiselt 1500 eurot palka ja teised töötavad vaid supi eest või 150- eurose palgaga.

Raha mängib lapsehoidja palkamisel tähtsat rolli, kuid esmatähtis peaks olema, et lapsehoidja suudaks last arendada ja tema silmaringi avardada.

Minu laste eest hoolitsevad venelannadest lapsehoidjad ja seetõttu oskavad minu lapsed vene keelt paremini kui mina.

Kui tuua lapsehoidjaid Aasiast, siis peaksime otsima just neid omadusi, mis meie kultuuri rikastaksid. Põhjamaalased võiksid aasialaste abil õpetada oma lastele töökust, alandlikkust ja oskus teenindada. Kui Aasiast pärit hoidja õpetaks lapsele selgeks näiteks mandariini keele, tõuseks sellest topeltkasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles