Hollande nõuab eelarvereeglite leevendamise tippkohtumist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande.
Francois Hollande. Foto: WITT/SIPA/WITT/SIPA

Prantsusmaa sotsialistist riigipea Francois Hollande esines üleskutsega korraldada erakorraline euroala tippkohtumine, kus tuleksid arutusele majanduskasvu kiirema käimalükkamise meetmed ning eelarvepuudujääkide kärpimise tempo pidurdamine.

«Euroopat ähvardab pikk ja võib-olla [isegi] lõputu stagnatsioon, kui me midagi ette ei võta,» vahendab Financial Times Prantsuse presidendi sõnu.

Vaid paar päeva pärast majandusministri Arnaud Montebourgi vallandamist valitsusest – viimase vihase rünnaku eest kasinuse aadressil Euroopas – andis Hollande teada, et eelarvepoliitika ümbertegemine kujutab endast siiski olulist elementi reageerimaks «erakorralistele asjaoludele», millega euroala silmitsi seisab – kängunud kasvule ja massilisele tööpuudusele.

«[Eelarvepaindlikkus] on eeltingimus Euroopa tagasitoomiseks kasvurööbastele, misläbi oleks võimalik vähendada tööpuudust,» selgitas Hollande.

Ta palus kutsuda kokku erakorralise euroala liidrite tippkohtumise, mis «läheks kaugemale» Jean-Claude Junckeri poolt lubatud kolmeaastasest 300 miljardi eurosest investeerimisprojektist.

Erakorralisel tippkohtumisel tuleks leppida kokku «[euroala eelarve]reeglitega sätestatud eelarvetasakaalu saavutamise tempo paindlikkuse ärakasutamises täiel määral, samal ajal kui me jätkame oma puudujääkide kärpimist».   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles