Arco Vara uueks juhiks sai Lembit Tampere

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Tammemäe lahkus Arco Vara juhi kohalt.
Aare Tammemäe lahkus Arco Vara juhi kohalt. Foto: Peeter Langovits

Arco Vara nõukogu kutsus tagasi ettevõtte senise


juhatuse esimehe kohusetäitja Aare Tammemäe ja juhatuse liikme Ahto Altjõe ning nimetas juhatuse esimeheks Lembit Tampere (33).


Arco Vara finantsala eest vastutavaks uueks juhatuse liikmeks nimetati senine ettevõtte investorsuhete ja corporate finance juht Heigo Metsoja, Lembit Tampere keskendub ettevõtte üldjuhtimisele.

Arco Vara nõukogu esimehe Richard Tomingase sõnul on Lembit Tampere tugev spetsialist ja hea juht, kes tunneb hästi nii kinnisvara valdkonda kui ka sellega seonduvat. «Seetõttu otsustaski ettevõtte nõukogu anda talle võimaluse ennast tõestada ja asja edasi viia,» sõnas Tomingas, lisades, et ettevõte jätkab senist konservatiivset arengustrateegiat.

Tammemäe ütles, et lahkub ettevõttest erineva nägemuse tõttu ettevõtte juhtimisest.

Tampere on viimasel viiel aastal juhtinud Austria päritolu
investeerimisettevõtte ECE Capital tegevust Balti riikides, muuhulgas osalenud mitmete kinnisvara- ja energeetikaprojektide arenduse ning
müügitehingute korraldamisel Eestis, Lätis ja Leedus. Ta on
töötanud ka Ühispangas projektijuhina ja aastatel SBM Pangas korporatiivpanganduse direktorina. Tampere on omandanud bakalaureusekraadi Concordia rahvusvahelises ülikoolis Eestis ja õppinud Ameerika Ühendriikides.

Metsoja on viimased kolm aastat töötanud Arco Varas corporate finance ja investorsuhete juhina.

«Otsus võtta vastu Arco Vara nõukogu pakkumine ei sündinud
kergelt. Võimalus olla nii tugeva ja suure meeskonna osa avaneb harva ning teadmine, et ettevõtte näol on tegemist ühe tegusama ja aktiivsema turuosalisega terves Baltikumis sai otsuse langetamisel määravaks,» sõnas Tampere.

Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas tänas Aare
Tammemäed, et ta nõustus vastu võtma Arco Vara juhatuse esimehe kt rolli ettevõttele väga keerulistes oludes möödunud aasta detsembris.

Arco Vara on Baltimaade üks juhtivaid kinnisvaraettevõtteid, mis laieneb Ida-Euroopa turgudel, opereerides juba Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Ettevõtte põhitegevuseks on kinnisvaraarendus, mida toetavad enda kinnisvarabürood ja ehitusäri. Firmal on esindused 26 linnas ning grupis töötab 570 inimest. Arco Vara 2007. aasta käive moodustas 727 mln krooni, puhaskasum enne vähemusosalusi 235 mln krooni ja bilansimaht 3 564 mln krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles