Virkebau Eesti Energia nõukogu esimeheks ei kandideeri

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Virkebau
Meelis Virkebau Foto: Toomas Huik

Eesti Energia teatas täna, et Jüri Käo asemel kinnitati ettevõtte nõukokku Meelis Virkebau.

Virkebau sõnul kutsus ta Eesti Energia nõukokku Tööandjate keskliidu volikogu esimees Jüri Käo, kes palus tal tema asemel nõukogus Eesti tööandjaid esindada. Virkebau kinnitas, et nõukogu esimeheks ta ei kandideeri, kuna talle piisab ka nõukogu liikme staatusest.

Virkebau pooldab Eesti Energia visiooni suunata fookus õlitootmisele. «Minu arvates on see ainuõige ja omanikule ehk riigile kõige kasulikum,» ütles ta.

Välismaised suurinvesteeringud on Virkebau sõnul alati teatud riskiga, kuid need on piisava kontrolli all. «Eesti Energia auditikomitee pole neid riske veel kordagi liiga suurteks hinnanud. Üks kõige haruldasemaid asju, mis Eestis on, on teadmine põlevkivist ja selle kasutamisest. Ma tahaks näha veel rohkem koostööd põlevkivi töötlevate ettevõtete ja ülikoolide vahel, siin on veel arenguruumi,» kirjeldas Virkebau.

Virkebau oli aastatel 1997-1999 Eesti Põlevkivi nõukogu esimees, aastatel 2007-2009 Eesti Energia nõukogu liige ja on jätkuvalt ettevõtte auditikomitee liige

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles