Ametiühingu ja Kaubamaja AS vahel palgakokkulepet ei sündinud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kaubamaja keskuse aatriumis toimus 15.-17. mail moenäitus ja –basaar.
Tartu Kaubamaja keskuse aatriumis toimus 15.-17. mail moenäitus ja –basaar. Foto: Karin Lõhmuste

Kaubandustöötajate ametiühing ja Kaubamaja AS ei jõudnud palgaläbirääkimistes kokkuleppele, teatas ühing.

Kollektiivlepingu läbirääkimised ametiühingu ja Kaubamaja AS vahel on ühingu teatel kestnud alates möödunud aasta kevadest.

«Töötajatele tehtava soodustustepaketi osas oleme kokkuleppe saavutatud, kuid palgarääkimised on toimunud kolm korda ja seni tulemusteta. Läbirääkimised on veninud ja seni ei ole tööandja teinud läbirääkimistel omapoolset palgatõusu pakkumist,» väitis teenindus - ja kaubandustöötajate ametiühingu esimees Elle Pütsepp.

Kaubamaja AS ütles, et nende jaoks on ametiühingu probleemipüstitus üllatav. Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu märkis, et kohtumine Tallinna Kaubamaja ametiühingu esindajatega toimus eile ja selle käigus esitas ametiühing esimest korda ettepaneku astmepalkade suuruse osas.

Varasematel kohtumistel on Kaubamaja ja ametiühing arutanud Suitsu sõnul erinevaid küsimusi, sealhulgas töötajate soodustusi, peretoetusi, töökorralduslikke küsimusi ja palkade korrigeerimise võimalusi. Konkreetset astmepalkade muudatusettepanekut ametiühing Suitsu sõnul varem esitanud ei ole.

Ametiühing taotleb teenindajatele tasemepalkade sellist tõusu, mis kataks ära summaarse hinnatõusu kolmel aastal, mil kaubamaja teenindajate palgad püsisid muutumatutena. 2013 aasta keskmine 5,5 % tasemepalgatõus ei kata ühingu hinnangul ära eelnevate aastate puudujääke.

«Töötasu peab olema nii suur, et sellega saab ära elada, ütles Pütsepp. «Töötaja saab kompensatsiooni hinnatõusu eest nagunii tagantjärgi – kõigepealt tõusevad hinnad, alles siis palgad.”

Eile esitatud ettepaneku vastuseks lubas Kaubamaja esitada palkade korrigeerimise ettepanekud septembrikuu jooksul, kinnitas Suitsu. Viimane palgatõus toimus Kaubamajas 2013. aasta aprillis.

«Peame oluliseks, et meie töötajatele makstav tasupakett oleks vähemalt jaekaubandussektori mediaanpalk,» sõnas Suitsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles