Kantsler: maksusüsteemi muutmine väärib tõsist arutelu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Priske
Marika Priske Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Palgad Eestis saaksid senisest olulisemalt tõusta vaid siis, kui nii töötajad kui ka ettevõtjad on valmis olulisteks muutusteks, tõdeti täna ametiühingute keskliidu kutsel kokku tulnud ekspertide arutelul, seejuuures vajaks maksusüsteemi muutmine tõsist arutelu, nentisid sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske ja teised asjatundjad.

«Edukas ettevõtja pole mitte see, kes suudab võimalikult vähe maksta, vaid see, kes suudab värvata paremaid spetsialiste ja tekitada inimestes tugevat motivatsiooni ettevõtet edasi viia,» rääkis sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tööandjate keskliidu volikogu aseesimehe Meelis Virkebau sõnul vajaks maksusüsteem kindlasti muutmist, lisaks sellele peaksid ettevõtted tegema rohkem koostööd ülikoolidega uute toodete arenduseks.

Ettevõtjad on juba aastaid rõhutanud, et Eesti tööjõumaksud on liiga kõrged, kantsler Priske sõnul väärib maksusüsteem tõsist arutelu.

«Mis võiks olla maksuvaba miinimum, kuidas ta peaks soodustama inimeste soovi rohkem ja paremini teenida, milline võiks olla tööjõumaksude ja tarbimismaksude tasakaal, usun ja tahaksin isegi loota, et see võiks olla poliitikutel järgmiste valimiste suur teema,» ütles Priske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles