Juncker lubab naistele parimaid portfelle

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni järgmiseks presidendiks kinnitatud Jean-Claude Junckeril on naisvolinike nõutamisega tõsi taga. Oma tõsiduse tõestuseks tõotas Juncker, et naisterahva saatnud riigid võivad arvestada kaalukamate portfellidega.

«Komisjon, milles pole arvestatavat hulka naisi, on minu arvates vähem legitiimne ning vaevalt [on selline komisjon] esinduslik,» vahendab Junckeri eilseid sõnu Wall Street Jornal.

«Seetõttu jätkan ma lobitööd mitmete riigipeade ja valitsuste [kallal], et nad saadaksid mulle pigem naiskandidaadi. Kui ka pärast seda peaks selguma, et naiste arv pole piisav, siis tuleb mul panna tasakaal paika portfellide jaotusega,» jätkas Juncker oma intervjuus Austria ajalehele Der Kurier.

«Siis tekib naisvolinikel kindlasti väga hea võimalus saada tähtsad portfellid, või silmapaistev koht ühena minu asetäitjatest,» jätkas Juncker.

Esialgu on paigas neli naisvolinikku. Kohti on koos Junckeriga 28. Värsked portfelliomanikud peaksid kavakohaselt alustama tööd 1. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles