Facebook toob septembris turule oma raha

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Populaarsel suhtlusvõrgustikul on plaanis internetis käibele lasta oma virtuaalne raha, mis hakkaks kokurentsi pakkuma rivaalist PayPalile.

Facebook Credits, selline on virtuaalse raha ametlik nimetus, on hetkel veel katsetuste tasandil, kuid erinevate allikate andmetel kavatsetakse sellega kõigi kasutajateni tuua juba tänavu septembris, kirjutas nma.co.uk.

Algselt saavad kasutajad visrtuaalraha kasutada mängude juures, kuid pikemas perspektiivis peaks Facebook Creditsi eest saama osta ükspuha millist kaupa.

Asjatundjate sõnul võib sellest saada suur võimalus kaubamärkidele, kes teevad juba praegu Facebookis erinevaid pakkumisi.

Virtuaalraha kontole on võimalik raha panna kõikide krediitkaartide arvetelt ning seeläbi maksta vajaliku teenuse eest.

Sel nädalal teatas Facebook, et sulgeb oma senise Kingipoe augustis, mis siis omakorda sillutab teed Creditsi avamisel.

Näoraamatu pressiesindaja sõnul algasid virtuaalse raha juurutamise katsed juba 2009. aasta mais ning selle laiahaardelisemaks muutmiseks otsitakse jätkuvalt võimalusi.

Facebooki valuuta kasutamisega tahetakse lõpuks jõuda nii kaugele, et teatud kaubamärkide toodete soetamisel internetis, oleks võimalik sotsiaalvõrgustiku virtuaalraha kasutada ka väljaspool antud keskkonda.

EA Interactive stuudoi direktor Henrique Olifiersi sõnul on sotsiaalvõrgustiku virtuaalsel rahal suur potentsiaal jõuda ka kogu internetti, mitte ainult oma keskkonda.

Samas arvas Wundermani sotsiaalse meedia strateeg Jonathon Lyon, et brändide jaoks on kõige tõhusam, kui konkreetset valuutat kasutatakse vaid selleks mõeldud keskkonnas.
«Tegelik võimalus jääb Facebook Connecti. Kui seda on võimalik integreerida, toob see automaatselt kaasa palju laiema lehtede võrgustiku, kus seda kasutada saab,»seletas Lyon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles