Ida-Virumaa keskkonda on tulemas tõhusad rahasüstid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila rand.
Toila rand. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Teisipäeval Toilas rekonstrueeritud veetöötlusjaama avades lubas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, et Ida-Virumaa keskkonnale pööratakse ELi uuel eelarveperioodil erilist tähelepanu, kirjutab Põhjarannik.

Keskkonnaministeeriumi tellimusel hiljaaegu valminud uuringust selgus, et kõige vähem ollakse joogiveega rahul Ida-Virumaal. Sellele vaatamata, et viimase kümne aastaga on riik Euroopa Liidu toel suunanud siinsetesse veeprojektidesse enam kui sada miljonit eurot.

«Kõige suuremat mõju avaldavad projektid on praegu paraku alles selles faasis, et teed on alles üles kaevatud ja lõpule pole nendega veel jõutud,» viitas minister eelkõige Narva veeprojektile, mis on Ida-Virumaal mahult suurim.

Keit Pentus-Rosimannus märkis, et lisaks veeprojektide toetamisele kavatseb riik Euroopa Liidu uuel eelarveperioodil suurt tähelepanu pöörata ka muude Ida-Virumaa keskkonnaprobleemide lahendamisele kaasaaitamisele.

«Näiteks on tööstuse keskkonnamõju vähendamise toetusteks ette nähtud umbes 140 miljonit eurot, üle poole sellest tuleb kindlasti Ida-Virumaale,» lubas ta.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles