Teised erakonnad kahtlevad IRLi pakutud tulumaksuvabastuses alla 500-euroselt sissetulekult

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik loodab võlakirjade müügist saada pool miljardit eurot
Riik loodab võlakirjade müügist saada pool miljardit eurot Foto: Elmo Riig

Riigikogus esindatud teiste erakondade arvates pakub IRL välja astmelist tulumaksu ning nende sõnul on tegemist populistliku ideega reformiks, mille kulu on alahinnatud ja katteallikad pole läbi mõeldud.

«Eks see on natukene keeruline aru saada, seal on kindlasti väga palju tehnilisi küsimusi millele tundub, et nad ise ka hetkel vastata ei oska, aga üldjoontes on tegu astmelise tulumaksuga, selles mõttes on igati tervitatav, et ka IRL on astunud nende erakondade hulka, kes astmelist tulumaksu toetavad ja minul sotsiaaldemokraadina on selle üle ainult hea meel, ma arvan, et sedasama asja saab lihtsamalt teha,» ütles «Aktuaalsele kaamerale» riigikogu rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev, vahendas ERR Uudised.

«Nüüd, enne valimisi sellise mõttega välja tulles paistab see ka natuke kahepalgeline, sest mitmete aastate jooksul valitsuses on IRL korduvalt ja pikka aega tõstnud just neid makse, mis väikese palgaga inimestele maksukoormust tõstnud on, see esialgne plaan on neil justkui ainult pool rehkendust, ma näen seda, et nad viivad riigieelarvest välja 120 miljonit eurot, aga ma ei saa aru, kust tuleb riigieelarvest selle asemele tulu,» rääkis Keskerakonna aseesimees Kadri Simson.

«Esimene asi on see, et see on tohutult kallis, nad on numbritega õgvendanud asja odavamaks. Et me täpselt ei tea, milliseid astmeid nad välja pakuvad, aga need lähteandmed või see, mis nad on eetrisse lasknud, on valed numbrid, nad igal juhul eksivad odavuse suunas, see on hästi kallis,» rääkis rahandusminister Jürgen Ligi Reformierakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles