Euroopa esikeskpankur propageerib paindlikkust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKP juht Mario Draghi
EKP juht Mario Draghi Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi asus eile toetama teatud euroala riikide üleskutseid rakendada eelarvereegleid paindlikumalt.

Muutes märkimisväärselt oma tooni euroala rahandusreeglite suhtes, ütles Draghi, et riike tuleks julgustada suurematele kulutustele olemasolevate reeglite raames, vahendab Financial Times.

Oma märkustega on Draghi seega lähenenud Itaalia peaministri Matteo Renzi positsioonile – rõõmuks nii itaallastele kui prantslastele.

Renzi rünnak eelarvereeglitele, mida tasahilju toetas ka Prantsuse president Francois Hollande, ajas tagajalgadele nii Euroopa Komisjoni kui Saksamaa, kes kardavad, et eurokriisi kõrgpunktis kehtestatud reeglite lahjendamine võib saata finantsturgudele ohtliku signaali.

«Mõnede maade jaoks ongi ainus probleem see, et neil tuleb reeglitest kinni pidada,» ütles Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles