Rõivas: idufirmade näitemänguks nimetamine on rumal

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Margus Ansu / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et idufirmade asutajad väärivad austust ning nende halvustamine «ühe tuntud poliitikasse siseneva inimese poolt» on rumal.

«Eesti start-up ettevõtted on juba paljuski ennast tõestanud ning mõnigi neist on murdnud ennast turgudele, millest ei oskaks unistadagi,» ütles Rõivas.

«Minu arvates tuleks nende suunas teha sügav kummardus ning mitte mõelda, kuidas neid võimalikult vaimukalt või irooniliselt solvata.»

Poliitik Anvar Samost rääkis eelmisel nädalal Arvamusfestivalil, et Eestis panustatakse liigselt kummalistele idufirmadele, selle asemel et väärtustada ainulaadseid tehnoloogiaid.

«Meil on Eestis unikaalseid tehnoloogiaid - kogu põlevkivikeemia on asi, kuhu nii erainvestorid kui ka riik on investeerinud sadu miljoneid eurosid viimastel aastatel. Me kuuleme sellest vähe, aga see on tehnoloogia, mida maailmas kusagil mujal ei ole. Kui selle tehnoloogia omanik - näiteks Eesti Energia või Viru Keemia Grupp seda - üritab kuhugi eksportida, siis ollakse kriitilised. Samas saab uskumatu positiivsus osaks mingile internetiettevõttele, kes toodab internetiga ühendatud lillepotte,» rääkis Samost ja märkis, et liialt keskendutakse sellele, et keegi teeb mingit pudi-padi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles