Estonian Air oli esimesel poolaastal viie miljoni euroga kahjumis

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Estonian Air

2014. aasta esimesel poolaastal oli Estonian Airi müügitulu 32,9 miljonit eurot, mis on mullusest  8 protsendi võrra väiksem. Ettevõtte kahjum vähenes möödunud aastaga võrreldes 18 protsenti ja moodustas kokku viis miljonit eurot.

Tänavu aasta esimesel kuuel kuul reisis Estonian Airiga 260 000 inimest (neist 251 000 regulaarlendudel), mis on mullusest 8 protsenti vähem. Reisijate arvu vähenemise tempo oli ettevõtte teatel väiksem kui edasi-tagasi lendude arvu vähenemine, mis moodustas 10 protsenti võrreldes 2013. aasta sama perioodiga.

«Kuigi teise kvartali tulemused on eelmise aasta sama perioodiga enam-vähem samal tasemel, jäid need ettevõtte lootustele alla,» lausus Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

«Estonian Airi teise kvartali tegevus kulges kooskõlas restruktureerimisplaaniga, millele lisaks pidime tõhustama meetmeid vastamaks turul karmistunud tingimustele.  Tallinna lennujaama on lisandunud mitmeid uusi vedajaid ja seetõttu on konkurents Tallinna lennujaamas muutunud oluliselt karmimaks. Lisaks mõjutab meie tulemusi Ukrainas jätkuv ebastabiilne olukord, mille tulemusena on vähenenud reisijate arv Kiievi liinil ja Euroopast Venemaale suunduvate transiitreisijate arv,» jätkas Palmer.

Tugev konkurents on seadnud löögi alla reisija kohta teenitud tulu kogu Euroopas ning paneb lennufirmad otsima võimalusi kohandumaks turul valitseva olukorraga.

«Esimese poolaasta reisijatenumbrid olid meie prognoosidest pisut madalamad.  Selle peamiseks põhjuseks on turunõudlusest tulenev väiksem lendude arv. Vaatamata sellele pöördus juunis ja juulis meie reisijate arv kasvutrendi. Seda on positiivselt mõjutanud kõrge nõudlus suviste lennusihtkohtade järele ja kaks lisandunud suvesihtkohta, mis aitasid meil reisijate arvu langustrendi uuesti kasvule viia,» lisas Palmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles