Läti konkurentsiamet trahvis Tallinna Kaubamaja ja Kia Auto ASi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kia cee'd. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Kia cee'd. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Kia

Läti konkurentsiamet on teinud otsuse, mille kohaselt KIA Auto AS ja Tallinna Kaubamaja peavad maksma kokku 134 514,43 eurot trahvi selle eest, et KIA Auto AS poolt kehtestatud garantiikord piirab väidetavalt sõiduautode remonti ja mitteoriginaalvaruosade kasutamist.

Otsuse kohaselt peab KIA Auto AS maksma trahvi 134 514,43 eurot, millest koos Tallinna Kaubamaja AS-iga ollakse vastutavad 96 150,92 euro osas. Otsus kohustab KIA Auto AS-i katkestama väidetavalt piirava garantiikorra kohaldamist, muutma garantiikorda 1. jaanuariks 2015 ja teavitama Kia sõidukiomanikke tehnohoolduse ja mitteoriginaalosade paigaldamise võimalustest sõltumatutes esindustes. Otsuse kohaselt lõpetatakse uurimine SIA Gros Auto Grupa, SIA KIA Mitau, SIA  Forum Auto ja SIA Serviss Vidzemē 2 suhtes.

KIA Auto AS ja Tallinna Kaubamaja AS teatasid, et lükkavad kategooriliselt tagasi Läti konkurentsiameti väited, millel pole nende hinnangul mingit tõenduslikku alust ning kaebavad Läti konkurentsiameti otsuse edasi Läti Vabariigi halduskohtusse.

Ettevõtted on vastu ka sellele, et konkurentsiamet on oma otsust tõlgendanud ja avalikustanud kui pikaajalist ja pidevat rikkumist, kahjustades sellega nende sõnul alusetult ja põhjendamatult KIA Auto AS ja Tallinna Kaubamaja AS mainet. KIA Auto AS-i ja Tallinna Kaubamaja AS-i on ettevõtete sõnul trahvitud ja peetud vastutavaks ühe koostööpartneri, nimelt SIA Gros Auto Grupa ühepoolse tegevuse eest, kes keeldus ühe Kia cee’d sõiduki garantiiremondist põhjusel, et selle hooldus oli teostatud SIA Auto Stils Serviss  sõltumatus remonditöökojas ja mitte Kia volitatud esinduses.

KIA Auto AS on Tallinna Kaubamaja gruppi kuuluv ettevõte, kuhu kuuluvad veel Kaubamaja AS, Selver AS, Selver Latvia SIA, Kulinaaria OÜ, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, SIA TKM Latvija, AS Viking Motors, KIA Auto UAB, Forum Auto SIA, TKM Auto OÜ, OÜ TKM Beauty, OÜ TKM Beauty Eesti, AS TKM King, Topsec Turvateenused OÜ ning Rävala Parkla AS. Tallinna Kaubamaja Grupi 2013. aasta käive oli 499 miljonit eurot. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles