Prantsusmaa hülgas otsustavalt euroala rahanduspoliitika

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande
Prantsuse president François Hollande Foto: SCANPIX

Prantsusmaa sotsialistist riigipea Francois Hollande andis eile teada, et euroala poolt Pariisile pealesurutud eelarvereeglid välistavad majanduskasvu.

Valitsusametnike sõnutsi loobub Prantsusmaa tänavuste riigieelarve-eesmärkide täitmisest – et mitte ajada majandusasju veelgi hullemaks.

Mitte piirdudes Prantsusmaa olukorra analüüsiga, kutsus Hollande Euroopa Liidu liidreid üles seadma kasvu prioriteediks. «Diagnoos on selge,» vahendab New York Times Hollande’i poolt eile Le Monde’ile lausutud sõnu. «Viimaste aastate kasinuspoliitika tõttu on terves Euroopas probleem nõudluse ning kasvutempoga.»

Hollande kutsus eile kokku oma kabineti ning kuulutas välja värsked stiimulid majanduskasvu tekitamiseks. «Meil tuleb minna kiiremini ja kaugemale,» ütles Hollande. «Ma tahan kiirendada reforme ning võimendada kasvu nii kiiresti kui võimalik.»

Hollande’i eilsed kommentaarid on teravas kontrastis tema suust vaid kuu aega tagasi kõlanud väidetega, nagu oleks Prantsuse majandus taastumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles